Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ;

Αντιγράφω από το τελευταίο βιβλίο του Νίκου Δήμου


ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ;
 Ναι – απαντάει αυτό το βιβλίο. Αλλά μην σκεφθείτε μολότοφ, οδοφράγματα και ένοπλη πάλη. Η επανάσταση που χρειαζόμαστε είναι ειρηνική και αναίμακτη – αλλά γι αυτό και πιο δύσκολη. Όλα τα βασικά μας προβλήματα: διαφθορά, έλλειμμα ανταγωνιστικότητας, γραφειοκρατία, αδιαφάνεια, κακοδιοίκηση, σπατάλη, φοροδιαφυγή, καθημερινή ταλαιπωρία, θα μπορούσαν να λυθούν με την καθολική εφαρμογή της νεότερης τεχνολογίας.
 Μιλώντας με έναν αγανακτισμένο νέο, ο Νίκος Δήμου αποδεικνύει πως η πρώτη επανάσταση που μας χρειάζεται είναι τεχνολογική. Προϋποθέτει όμως βούληση και τεχνογνωσία. Πράγματα δύσκολα, όταν στις καίριες θέσεις υπάρχουν συντηρητικοί, αδρανείς και ψηφιακά αναλφάβητοι τεχνοφοβικοί.



Τη φωτογραφία  - απεικονίζει το βιβλίο στο κομοδίνο μου - την βρήκα στο smartphone μου. Την είχε τραβήξει η μικρή μου κόρη που στα 4,5 χρόνια της έχει κάνει τη φωτογραφική μηχανή του κινητού το αγαπημένο της παιχνίδι. Ανοίγει την εφαρμογή βγάζει φωτογραφίες και video αποθηκεύει ή διαγράφει αρχεία κατά βούληση, ζουμάρει και απομονώνει λεπτομέρειες και γω τρέμω μη βρω καμιά μέρα τη συσκευή κομμάτια. Το σίγουρο είναι ότι οι γενιές που έρχονται ούτε ψηφιακά αναλφάβητες ούτε τεχνοφοβικές θα είναι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου